, ,

Museum Het Schip: 100 jaar Plan Zuid

Op 5, 6, 7 en 8 oktober 2017 viert Amsterdamse School Museum Het Schip bij bezoekerscentrum De Dageraad dat het honderd jaar geleden is dat Plan Zuid door de Gemeenteraad van Amsterdam is aangenomen. Middels wandelingen, lezingen, film en fietstochten kan iedereen zien en ervaren dat Amsterdam Zuid een openluchtmuseum vol architectuur en kunst is van De Amsterdamse School.

Het programma omvat dagelijks een bezoek aan De Dageraad met rondleidingen langs een van de hoogtepunten van De Amsterdamse School, gebouwd door de architecten Piet Kramer en Michel de Klerk. Ook is er een documentaire te zien over het idealisme van De Amsterdamse School architecten met historisch beeldmateriaal en een inzicht hoe de huidige bewoners in deze schitterende gebouwen leven.

Verdeeld over 5 tot en met 8 oktober 2017 zijn er diverse activiteiten zoals: wandelingen met exclusieve kijkjes in de binnentuinen van de Amsterdamse School complexen, een exclusieve rondleiding langs de kunstwerken in het Berlage Lyceum, een wandeling langs de hoogtepunten van Zuid naar de diamantfabriek van Ascher, een fietstocht over H.P. Berlage en een fietstocht langs de kunstwerken van Hildo Krop.

Voor meer informatie en reserveringen: www.hetschip.nl