, ,

Fotowedstrijd: ‘Heden & verleden van het Noordzeekanaalgebied’

De historische betekenis van het Noordzeekanaal, de sluizen en de daarbij aangelegde havenwerken is groot. Zonder deze bestond IJmuiden niet, was de Amsterdamse zeehaven weggekwijnd en was de Hoogovens Staalfabriek ergens anders gebouwd. Ook vandaag de dag vervult het Noordzeekanaalgebied vele functies. Ruimte om te werken, te wonen en te recreëren.

Prijzen

Met de fotowedstrijd wil het Projectbureau Noordzeekanaalgebied een ‘gezicht’ geven aan de historische en hedendaagse betekenis van het Noordzeekanaalgebied. Foto’s kunnen ingezonden worden in drie categorieën. Per categorie worden er twee prijzen beschikbaar gesteld, een hoofdprijs en een eervolle vermelding. De hoofdprijs bedraagt € 500,- en de eervolle vermelding bedraagt  € 250,-.

Wedstrijdcategorieën

Het Projectbureau Noordzeekanaalgebied is op zoek naar foto’s die het heden en het verleden van het Noordzeekanaalgebied laten zien in combinatie met één van onderstaande categorieën:

  • Werken        → Industrie, haven & bedrijvigheid
  • Wonen         → Huisvesting & leefomgeving
  • Recreëren    → Natuur, milieu & cultuur

Jurering en prijsuitreiking

Een deskundige jury beoordeelt de foto’s onder andere op herkenbaarheid van het gebied, de rol van de mens in de foto en de techniek en compositie van de foto. In elke categorie wordt een hoofdprijs uitgereikt en een eervolle vermelding.

Voorwaarden fotowedstrijd

Deelname aan de fotowedstrijd is mogelijk vanaf 1 mei 2015 tot en met 1 juni 2015. Voor de fotowedstrijd geldt dat je via deze site foto’s mag uploaden, mits je aan de wedstrijd- en algemene voorwaarden aanvaardt. Door foto’s op de site te plaatsen geef je aan hiermee in te stemmen.