, ,

Oldtimer bussen bij NZH Vervoer Museum

Op zaterdag 13 mei, tussen 10.00 en 17.00 uur, zullen er behalve de bussen uit de eigen collectie ook prachtige oldtimers van verschillende bus musea uit het hele land worden opgesteld op het terrein. De verschillende types en merken geven de bezoeker een goed beeld van de ontwikkeling van de stad-en streekbus door de jaren heen.

Bezoekers van het museum krijgen ruim de gelegenheid om de bussen van binnen en buiten te bezichtigen. Ook staan er een paar voertuigen opgesteld die meer dan 50 jaar oud zijn. Een A-Ford Pick Up, een A-Ford Tudor, een motorfiets Harley-Davidson, een motor met zijspan en een paar bijzondere bromfietsen. Daarnaast wordt er een kleine rondrit met de oudste en de nieuwste lijnbus aangeboden.

De dag zal geopend worden met een kleine plechtigheid door de heer André Testa, voormalig directeur van de NZH. Daarna zal de schrijver Wim Vink uit Volendam zijn nieuwste boek presenteren “Met de NZH-bus onderweg”, een prachtig fotoboek met verklarende teksten. Een ‘must have’ voor de liefhebbers van de NZH-bus geschiedenis.

De toegangsprijs is 5,00 euro p.p. voor volwassenen. Kinderen 5 t/m 12 jaar 2,50 euro. Graag per pin te voldoen. Koffie, thee en en snacks zijn beschikbaar op locatie. Rondom het museum is voldoende gratis parkeergelegenheid, het museum is rolstoelvriendelijk toegankelijk, ook het sanitair.

Foto: Kenneth Stamp